Irodai ügyintézés

Lehel u. 24. 15. em. (114-es kapucsengő)

Hétköznapokon előzetes egyeztetés után 10-17 óra között lehetséges az  ügyintézés!

Mobil: +36-30 289 3756

E-mail: nyitako@gmail.com

 Gyakori kérdés, hírek

Társasházban lakik? Készüljön a két számjegyű drágulásra

Jelentősen emelkedhet a közös költség - nyilatkozta a Társasházkezelők Szakszövetségének elnöke. Számításaik szerint egyetlen év alatt több mint 30 százalékkal drágult a karbantartás, 15 százalékkal a takarítás, ráadásul megszűnt a lakástakarékok állami támogatása, ami az előtakarékoskodó lakóközösségeknek jelentett nagy segítséget.

tovább

Biztosíték problémás bérlőkkel szemben

2018.08.17. Jogi Fórum / MTI
Az elmúlt évben 22 százalékkal nőtt a közjegyzők előtt kötött lakásbérleti szerződések száma - közölte a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) csütörtökön.

tovább

Tűzvédelmet is kikényszerít a NAV!

Tűzvédelmet is kikényszerít a NAV


Ha a lakóházak folyosóin nem szüntetik meg a szabálytalan tárolást, az adóhatóság teszi meg.

Az év első napján lépett hatályba az az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény, melynek értelmében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) általános közigazgatási végrehajtási szervvé vált.

tovább

Így szedte rá az embereket egy ablakos ügynök

A Bajai Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 33 éves bátmonostori férfival szemben, aki nyílászárók beszerzésének és beszerelésének valótlan ígéretével 2015 szeptemberétől 2016 áprilisáig 26 megrendelőjét csapta be - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

tovább

Több százezer forintba kerülhetnek a katasztrófavédelmi hiányosságok a társasházaknak

A katasztrófavédelem szúrópróbaszerűen is tarthat vizsgálatot a társasházakban, és ha hiányosságot vagy szabálytalanságot találnak az ellenőrök, akkor azt lakásonként akár 50 000 – 300 000 forintos bírsággal is sújthatják. Az ellenőrzés elsősorban az emeleti folyosói tárolásra és az éghető anyagok elhelyezésére terjed ki.

tovább

Az ágyi poloska

Az ágyi poloska

Kutatók szerint az ágyi poloska már az ősembert is gyötörte a barlangok mélyén. Az emberrel együtt civilizálódott, folyamatosan alkalmazkodott annak életéhez. Testalkata rejtőzködésre termett, életmódja követi az ember életritmusát. Az ősi vérszívó poloskák eredetileg nem csak embervért szívtak.

tovább

Pára- és penészproblémák

A lakásban képződő 10-15 liternyi pára a harmatpontokon kicsapódva akár három nap alatt megindítja a penészképződést

tovább

Az első igazi panelbontás és tanulságai

Az elmúlt hetekben egyre sűrűbben hallhattunk egy igazi mérnöki kuriózumról, konkrétabban az első olyan hazai magasház bontásáról, amely több százezer magyar lakáshoz hasonlóan panel technológiával épült.

tovább

Nem a panel fogyasztja a legtöbbet!

Vajon melyik épülettípus fogyasztja a legtöbb energiát? Ha a médiában szóló híradásokból indulunk ki, vagy akár abból, hogy az állam mely épületcsoport felújítását támogatta eddig a leginkább, a legtöbb ember a panelházakra tenné le a voksot. Tényleg így van?
Nem csak a rezsi miatt fontos kérdés az épületek fogyasztása

tovább

Költségmegosztó

Úgy vélem, a lakások költségmegosztásával kapcsolatosan alapvető tájékoztatási probléma van

tovább