Irodai ügyintézés

Lehel u. 24. 15. em. (114-es kapucsengő)

Hétköznapokon előzetes egyeztetés után 10-17 óra között lehetséges az  ügyintézés!

Mobil: +36-30 289 3756

E-mail: nyitako@gmail.com

 Lakástakarék-pénztár

Állami támogatás

Lakásszövetkezet, illetve a társasház által a közös tulajdonú részek felújítása céljából kötött szerződések esetében az állami támogatás éves mértéke épületenként az adott megtakarítási évben a lakástakarékpénztárnál betétként elhelyezett összeg 30 százaléka, legfeljebb azonban:

  • 108.000 forint 2-4 lakásos épület esetén,
  • 144.000 forint 5-30 lakásos épület esetén,
  • 180.000 forint 31-60 lakásos épület esetén,
  • 216.000 forint 61-120 lakásos épület esetén,
  • 252.000 forint 121-180 lakásos épület esetén,
  • 288.000 forint 181-240 lakásos épület esetén,
  • 324.000 forint 240-nél több lakásos épület esetén.

Az adó- és járulékmentes állami támogatás kizárólag lakáscélú felhasználás, továbbá minimum 4 éves előtakarékosság esetén vehető igénybe és maximum 8 évig jár.

 

Garantált magas hozam, kedvező hitellehetőség
A megtakarítási piacon egyedülálló konstrukció, induláskor nem kell nagy összeget elhelyezni, havi betétbefizetéssel az állami támogatás és a pénztári kamat révén magas hozam realizálható.

A megtakarítási idő végén kedvező fix kamatozású forint lakáskölcsön is igényelhető. A törvény garantálja, hogy a megkötött szerződéseknél az állami támogatás, a betéti- és hitelkamatok mértéke a megtakarítási idő alatt nem változtatható.

Minden lakáscélra

A lakáscélú felhasználási lehetőség széles körű, korlátozásoktól mentes, gyakorlatilag minden, a közös tulajdonban álló épületrészek felújításával, korszerűsítésével kapcsolatos költség finanszírozására felhasználható. Lakáscélnak minősül a pénzintézettől vagy biztosító intézettől felvett lakáscélú hitel kiváltására történő befizetés is.

Rugalmas

A betételhelyezés szüneteltethető, rugalmasan változtatható, azaz szabadon növelhető, illetve csökkenthető.

Jól tervezhető

Az előre meghatározott havi befizetések és törlesztések, valamint a fix betéti és hitel kamatok miatt könnyen áttekinthető, előre kiszámítható.

Biztonságos

Törvényi szabályozáson alapuló, rendkívül biztonságos megtakarítás, hiszen a befizetett betéti összegek és azok kamatai 6 millió Ft értékhatárig az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak.

Az LTP szerződéseket megköthetik:

a társasház/lakásszövetkezet, vagy

a lakók mint magánszemélyek, vagy

a lakók mint magánszemélyek és a lakóközösség.

Az LTP szerződések kiutalásakor a lakók által a bankra engedményezett megtakarításból a futamidő végén egy összegben teljesítik a bank felé fennálló tőketörlesztési kötelezettségüket.

Kamattámogatott hitel kombinálva LTP-vel:

A kamattámogatás első 5 évi magas szintje (banki kamat 70%-a, második 5 évben 35%-a) miatt célszerű - természetesen a lakók teherviselő képességének figyelembevételével - az 5 éves futamidejű hitelt választani és ezt kombinálni rövid futamidejű LTP szerződéssel.